Andullatietherapie


Frequenties

Oscillatie
Stochastische Resonantie
Andullatie: een 3D voorstelling
Lymfestelsel

Geschiedenis van Andullatie


1. Eerste ontwikkelingen van stimulatie


Het begin van Andullatie is al te vinden bij Charcot (zie Goetz, 2009) in 1880. Deze ontwikkelde een trilstoel voor de behandeling van patiënten met Parkinson. Tot 1958 werd de vibratie ontwikkeld in verschillende toepassingen. Met het eindresultaat kon een positieve invloed op de ademhalingsfunctie en de bloedsomloop worden uitgeoefend.

Van 1970 tot 1996 deed Nazarov onderzoek naar biomechanische stimulatie. Met de biomechanische stimulatie werd ongeveer tien tot honderd keer sneller een trainingseffect in de spieren bereikt. Dit werd gevolgd door onderzoek naar niet-lineaire dynamische systemen van Mainzer. In 1960 begint het begin van de oscillatie door Biermann. De oscillatie zorgde uiteindelijk voor de verbetering van lichaamsfuncties.


2. Resonantietherapie wordt Andullatietherapie


In 2002-2004 ontwikkelde hhp het eerste massagesysteem met oscillatie. In de periode 2004-2006 doen verschillende wetenschappers onderzoek naar Stochastische Resonantie. In 2007 werd het eerste patent voor de Andullatie ingediend. Sindsdien is de Andullatietherapie verder ontwikkelen van het bedrijf hhp.


Gebruik en effect van Andullatie


3. Werkingsmechanisme


Verwijder spanning

Door eenzijdig inspannend werk ontstaat een verkeerde zit of houding in de spierspanningen van het lichaam. Deze leiden tot langdurige spanning in de nek, schouders, maar ook in de boven- en onderrug. Gespannen spieren kunnen niet voldoende worden voorzien van voedingsstoffen. Het tekort leidt uiteindelijk tot pijn.

Behandeling van de pijnstimulus

Iedereen die pijn heeft door pijn, trekt daarom zijn uiterste aandacht voor de dagelijkse, levensbeperkende gebeurtenis. De zachte trillingen van de Andullatie overlappen de pijnsignalen met positieve signalen. Bovendien komen de eigen endorfines (hormonen) van het lichaam vrij, die een nog sterker pijnonderdrukking hebben. De diep infrarood warmte breidt de vaten uit en de vibratie zorgt ook voor een betere bloedcirculatie in de spieren. Voedingsstoffen worden hervat en de spanning wordt vrijgegeven.


Andullation: a 3D representation

Energieproductie in de cel

Ons lichaam bestaat uit 100 biljoen cellen. Om deze te laten werken hebben ze energie nodig. Dit wordt geleverd door de molecule ATP (adenosine trifosfaat). Maar gebrek aan energie kan hen doden, wat negatieve oorzaken heeft voor onze organen en dus onze gezondheid. In een goed functionerende circulatie vernieuwen cellen zichzelf regelmatig. Door verkeerde voeding, stress, natuurlijke invloeden van buitenaf en het verouderingsproces kan de vernieuwing worden verstoord.

De zachte microstromen geïnduceerd door zachte trillingen in de Andullatie bevorderen de productie van ATP voor de vereiste energie. Tegelijkertijd vergemakkelijkt de infrarode diepe warmte de betere penetratie van de vibratie. Dit kan de hoeveelheid energie in de cellen verhogen.

Verbeterde bloedcirculatie

Ons lichaam wordt voorzien van voedingsstoffen door het bloed. Bij een slechte bloedcirculatie komen minder voedingsstoffen in ons organisme. Het resultaat: we worden moe en worden uiteindelijk ziek. Bij ziek bloed blijven de bloedcellen samenklitten en samentrekken. Vitaliteit gaat verloren en het transport van voedingsstoffen vermindert. De Andullatie maakt de bloedcellen weer van elkaar los. Tegelijkertijd worden ze in gang gezet. Het bloed wordt vloeibaar en meer voedingsstoffen kunnen opnieuw worden getransporteerd.

Lymphatic system

Versterking van het lymfesysteem

Het lymfestelsel is naast de bloedbaan het belangrijkste transportsysteem in het menselijk lichaam. Dit is gespecialiseerd in het transport van voedingsstoffen en afval. Tegelijkertijd zorgt het voor de verwijdering van ziekteverwekkers zoals bacteriën en andere vreemde lichamen. De weefselvocht van de Lymf — een waterige lichaamsvloeistof — wordt gestimuleerd door de Andullatie, die beter in beweging wordt gezet. Ook werkt het metabolisme beter door de Andullatie. Dit stabiliseert ook het immuunsysteem. Ziekten worden voorkomen door de verwijdering van ziekteverwekkers.


Verschillende ziektes en vormen van behandeling


Pijnklachten


Acute pijn

Acute pijn komt voort uit langdurige spanning of fysieke inspanning. Vaak kunnen deze inspanningen ook voortkomen uit eenzijdige bewegingen. De mechanische trillingen van de Andullatie veroorzaken positieve signalen in het lichaam, die leiden tot een superpositie van de pijn. Op dezelfde manier zorgt de infraroodwarmte voor minder pijn.

Chronische pijn

Chronische pijn kan meestal niet worden genezen. Echter, pijn kan worden verlicht met de Andullatie op basis van verschillende klachten zoals rugklachten, fibromyalgie en osteoartritis. Door de pijn te verminderen, kan een betere kwaliteit van leven worden hersteld. De werkingswijze is vergelijkbaar met de behandeling van acute pijn. Voor chronische pijn moet de Andullatie echter regelmatig worden gebruikt. Bij regelmatig gebruik van de Andullatie zorgt de eigen hormoonproductie van het lichaam voor de afgifte van endorfines. Endorfinen leiden tot pijnverlichting.

Spanning

In het digitale tijdperk wordt veel privé- en professioneel werk gedaan met digitale apparaten. Een verkeerde lichaams- of zitpositie leidt snel tot spanning. Evenmin kunnen niet regelmatig goed gebruikte matrassen tot spanning leiden.

Verkeerde bewegingen kunnen ongemakkelijk zijn, maar ze zijn niet permanent pijnlijk, in dit geval is het een spanning in de spieren, en de spanning kan ze snel verlichten door de lichte trillingen Als de oorzaken van de spanning niet worden gevonden of niet worden gewijzigd, kan de spanning leiden tot acute pijn.

Ontspanning


Stress

De druk om te presteren in veel bedrijven neemt de afgelopen decennia voortdurend toe. Dit wordt niet alleen gevoeld door managers, maar ook door de werknemers. Naast werk, blijft de druk om te presteren in het privé-leven. Deze vermogensdruk veroorzaakt negatieve stress die snel tot burn-out kan leiden.

Andullatie kan hier heel nuttig zijn. De lichte vibratie ontspant alle spieren. Op hetzelfde moment, de infrarood diepe hitte voor een uitbreiding van de bloedvaten en de vibratie tot een betere bloedcirculatie van de spieren. Door positieve signalen te activeren, worden de negatieve signalen van de sympaticus gerelativeerd.


Ontspanningsmassage

Veel mensen genieten van een goede ontspannende massage. Maar een ontspanningsmassage blijft meestal alleen op het oppervlak van het lichaam. De Andullatie gaat diep in het lichaam, genereert positieve signalen in onze hersenen en ontspant de spieren volledig. Een diepe ontspanning wordt geactiveerd en we kunnen holistisch ontspannen. De ontspanning kan zo ver gaan dat patiënten tijdens de Andullatie zelfs in slaap vallen.

Bekijk ook de ervaringen van andere Fysiotherapeutists in de ⇒ beoordelingen.