Het hangt af van de juiste houding

Spanningen ontstaan vaak door onjuist werk of een slechte houding. We leven in een digitaal tijdperk waarin de meeste werken op een computer. Als alternatief, en vaak daarnaast, gebruiken velen nog steeds mobiele apparaten. Naast de vaak afhankelijke afhankelijkheid, die door velen als verslavend gedrag wordt beschouwd, worden de apparaten in de verkeerde houding gebruikt.

Spanning kan leiden tot hoofdpijn

Dit type hoofdpijn wordt ook spanningshoofdpijn genoemd. Oorzaak kan een verhoogde spanning in de hoofd- en nekspieren zijn. Spierspanning van de schouder- en nekspieren veroorzaakt dan de spanningshoofdpijn. Vaak zijn deze hoofdpijn geassocieerd met stress.

Rugpijn door de matras

Het gebeurt 's nachts. De volgende ochtend word je wakker met rugpijn, alles was prima de dag ervoor. Alles was zoals gewoonlijk. Er was geen buitensporige sport, geen zwaar werk gedaan.

Bij plotseling uit bed komen ontstaat er een sterke pijn in de rug. Bij de volgende lichte beweging ook pijn in de rug. In extreme gevallen is het nu in een gebogen houding of op handen en voeten uit bed.