Reiki

Mikao Usui

1. Oorsprong van Reiki
2. Nieuwe ontdekking en wereldwijde verspreiding
3. Werkingsmechanisme
4. Ziekten

Een Japanse geneeswijze overwint de wereld


1. Oorsprong van Reiki

Reiki is slechts een naam. Dit werd later gekozen voor de behandeling met Reiki. De genezingsmethode achter de term Reiki bestaat al 2000 jaar. Het is een overdracht van energie die wordt doorgegeven van het universum naar de mens. Er zijn veel vormen van deze energie en verschillende manieren om het over te dragen.

Sommige termen die in Reiki worden gebruikt, zijn afkomstig van het boeddhisme. Opgemerkt moet echter worden dat Reiki zelf geen gebruik maakt van het boeddhisme.

2. Nieuwe ontdekking en wereldwijde verspreiding

Wat Reiki uniek maakt, is de aanpak van de behandeling. Mikao Usui heeft zo'n speciale vorm van behandeling zo'n 80 jaar geleden herontdekt. Door verschillende studies van oude geschriften in de VS, China en Japan. Later ging hij een boeddhistisch klooster binnen. Volgens een legende - die naast zijn graf staat op een schoolbord, mediteerde hij 21 dagen in maart 1922 op de berg Kurama. Daar ontving hij een soort van verlichting, waar hij zijn uitgebreide kennis van de genezingsmethode opdeed. Hij besefte dat hij een energie had gevonden die door hem heen stroomde om andere mensen te helpen.

Betekenis van de naam Reiki

Later gaf hij deze genezingsmethode de naam Reiki. De term Reiki is een kunstmatig woord en is samengesteld uit de woorden Rei (geest, ziel) en Ki (levensenergie). Samengevoegd de woorden "universele, overal overheersende energie" of ook levensenergie genoemd. Hij noemde uiteindelijk de genezingsmethode, die hij voortdurend ontwikkelde, Usui Reiki Ryōhō. Naast deze oorsprongsbenaming, zijn er nu veel meer namen van andere Reiki-master, die de originele Reiki-behandeling methide ooit hebben ontwikkeld.

De eerste Reiki-associatie

In 1922 richtte Usui de Usui Reiki Ryoho Gakkai op. Dit bestaat nog vandaag. Vervolgens opende hij een kliniek in Harajuku, waar hij ook Reiki onderwees aan studenten en in 1925 een grotere kliniek in Nakano. Een van zijn studenten in 1925 was scheepsarts Hayashi Chūjirō. In 1926 stierf Mikao Usui.

Internationale verspreiding van Reiki

Dr. Hayashi opende zijn eigen kliniek in Tokio en in 1931 zijn eigen bedrijf Hayashi Reiki Research Centre. Een jonge Hawaï-vrouw genaamd Hawayo Takata kwam naar deze kliniek en werd daar behandeld voor verschillende ziekten. Omdat ze daar volledig was genezen, vroeg ze Dr. Hayashi om Reikimaster te worden. Ze was de eerste Reiki-meester buiten Japan. Ze keerde terug naar Hawaï en van daaruit verspreidde Reiki zich steeds verder.

Gebruik en effect van Reiki


3. Werkingsmechanisme


Hoe Reiki werkt

Volgens de leer van Usui ontvangt de beoefenaar energie van het universum. Deze energie stroomt door het lichaam van de beoefenaar en wordt door zijn handen overgedragen op de persoon die moet worden behandeld. Reiki werkt niet als een geneesmiddel dat het lichaam met genezing beïnvloedt. Reiki activeert de zelfhelende krachten van het lichaam.

Iedereen die heeft gehoord van ghost healers weet dat ze ook met energie werken. Het verschil hier is echter dat ze hun eigen energie gebruiken. Dit heeft ook invloed op hun eigen gezondheid en gesteldheid. Overmatige gebruik kan hen moe maken. Een Reiki beoefenaar kent deze beperking niet.

Energievormen

Er zijn verschillende vormen van energie die we al kennen in ons dagelijks leven. Laten we denken aan elektriciteit, radiogolven, magnetron. Elke vorm van energie heeft een bepaalde frequentie. Hoewel de energie van Reiki niet direct zichtbaar is, kan deze toch worden gevisualiseerd door de kirlian-fotografie. De foto's zijn gemaakt voor en na een behandeling en dus is er een verschil te zien aan het effect van Reiki op de mensen die worden behandeld. Weiterhin kann ein Effekt von Reiki durch Blutuntersuchungen und Speichelproben festgestellt werden.

Ervaringen van klanten

Reiki behandelt niet alleen fysieke klachten, maar ook mentale klachten. Daarom heeft Reiki altijd invloed op het hele organisme. Als gevolg hiervan kan de klantervaring enorm variëren. Om je eigen ervaringen te maken, moet daarom een Reiki beoefenaar worden bezocht.

De doepassing en vormen van behandeling

Voordat energie kan worden overgedragen, moet de beoefenaar zich voorbereiden op de Reiki-toepassing via een geschikt ritueel. Dan voert hij een bodyscan uit. Op deze manier kan de beoefenaar dan focussen op specifieke punten. Afhankelijk van de ontvangen training kan Reiki op verschillende manieren worden overgedragen.

Reiki wordt gebruikt in de westerse versie met de kennis, de reiki-energie stroomt onafhankelijk naar de meest noodzakelijke plaats. Dienovereenkomstig volgt de beoefenaar zijn intuïtie of past Reiki toe in bepaalde posities.

Verschillende ziektes


Usui en Dr. Hayashi hebben beide klinieken opgezet in Japan, waar mensen met verschillende aandoeningen worden behandeld. Het spectrum van ziekten is zeer uitgebreid. In westerse landen kunnen verschillende ziekten alleen worden behandeld door artsen en / of medisch specialisten.

Reiki in de conventionele geneeskunde


In sommige Europese landen heeft de effectiviteit van Reiki zich ook in de conventionele geneeskunde verspreid. Er zijn nu ook medische praktijken of psychologen die Reiki aanbieden. In Duitsland zijn er verschillende klinieken die Reiki gebruiken bij de behandeling van kanker bij chemotherapie, in de gynaecologie, in de pijntherapie van een ziekenhuis voor ongevallen en bij psychiatrie / psychotherapie.

Sinds 2002 zijn er studies uitgevoerd op een groot aantal verschillende gebieden. Een Studie uit 2018 in het fysiotherapeutisch centrum van het Khatam al-Anbia ziekenhuis, Iran, is uitgevoerd op pijn in de oberrug van de hernia. De studie toonde aan dat een verbetering van de pijn zichtbaar was in het dagelijks leven.