Het hangt af van de juiste lichaamshouding

Spanningen ontstaan vaak door onjuist werk of een slechte lichaamshouding. We leven in een digitaal tijdperk waarin de meeste werken op een computer. Als alternatief, en vaak daarnaast, gebruiken velen nog steeds mobiele apparaten.

Naast de vaak afhankelijke afhankelijkheid, die door velen als verslavend gedrag wordt beschouwd, worden de apparaten in de verkeerde lichaamshouding gebruikt.

Computers en smartphones zijn de nieuwe virussen voor de rug

Iedereen die professioneel of privé veel op de computer werkt, moet bijzondere aandacht besteden aan het juiste lichaam en de juiste houding. Mobiele apparaten worden bijna overal gebruikt. Je hoeft alleen maar een beetje rond te kijken in het dagelijks leven. Reeds de gebruikers merken de typische houding op. Het apparaat bevindt zich bijna horizontaal. De kop in de meeste hoek van 60 graden ten opzichte van de wervelkolom.

Een cementzak op onze schouders

De belasting van de wervelkolom in deze houding is 27 kg. Het gewicht van het hoofd van een volwassene is 6 kg. Het is gemakkelijk om te zien hoeveel meer onze ruggengraat belast is. Dat deze last op den duur niet gezond kan zijn, moet voor iedereen duidelijk zijn. Desalniettemin worden vooral jongeren blootgesteld aan maximaal 4 uur per dag aan deze overbelasting.

De gevolgen zijn rugpijn

Pijn is altijd een waarschuwingssignaal van ons lichaam. Met een verkeerde lichaamshouding, zoals in de hierboven beschreven situaties, kan pijn niet alleen voorkomen in de nek, schouders en rug, maar ook hoofdpijn veroorzaken. In eerste instantie worden deze genegeerd. Later, als ze sterker worden, gaan we naar de dokter voor pijnverlichting. Bij de feitelijke oorzaak is er niets veranderd. Maar langdurig ongemak kan leiden tot veranderingen in de nek- en rugspieren. In extreme gevallen kan dit zelfs tot een operatie leiden.
pijn spanning houding smartphone